G

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2007

Lavendel på längden och tvären...

Av gt - 20 augusti 2007 12:52



Lavendelsirap....Visste ni andra om att det fanns något sådant? Jag hade inte den blekaste aning om att det existerade något liknande ens... men var naturligtvis tvungen att köpa mig en flaska när jag nu stötte på det!

Man kan tydligen hälla några droppar i vitt porlande vin till välkomstdrinken, ringla över lite på efterrätten eller vad man nu får lust med...







Föll också pladask för den här fina spetsen med blom-pärlemor-knappar. Kan säkert vara bra att ha vid något kommande tillfälle.







Har försökt mig på att göra en steg-för-steg-beskrivning på hur man tillverkar en Kungakrona i luffarslöjd! Det var inte lätt... och så var jag ju tvungen att göra en krona till , bara för detta....hmpf...

Så håll tillgodo nu, både Nina och Jeanette... bara att sätta igång... det är ni som har bett om det!! Fniss...

Hade ju tänkt att lägga ut beskrivningen på "Gerda-Thyras Galleri"

men döm om min förvåning när jag upptäckte att den sidan har totalkraschat...

Jag vet inte om det är mig, min dator eller Blogspot som är "boven i dramat" men det har hänt mig en gång förut...Konstigt!


Beskrivnigen på Kungakronan i luffarslöjd finns på

min presentationssida: "ATELJE GERDA-THYRA"

under "beskrivningar och tillvägagångsätt" !


Det är en sida jag har knåpat med under sommaren ( även den på blogspot, så vi får väl se hur länge den finns kvar där...? )och som jag har tänkt ska vara istället för en hemsida vid kontakt med ev. kunder och andra intresserade när jag någon gång per år säljer på julmarknad eller vid liknande tillfällen. Det är rätt upp och ner, bara en ganska opersonlig presentationssida på mig och mitt hantverk, det går inte att kommentera eller göra sig hörd på annat sätt än genom att maila mig och jag har heller ingen besöksstatestik.

Men ni kan ju kommentera den här inne nu, så jag får veta om ni tycker att sidan i helhet är lättfattlig och OK... Om den så att säga är tillräcklig för att fylla sin tänkta funktion!?




Så, sätt igång och veva kronor nu, för kung och fosterland....



 
 
helga

helga

20 augusti 2007 14:46

Det låter ju läckert! Jag har ett recept på lavendelkakor däremot!

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Hannele

Hannele

20 augusti 2007 15:03

Hannu Sarenström hade såna fina kronor i sin trädgård..

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Nina på Johangården

Nina på Johangården

20 augusti 2007 15:18

Tackar tackar tackar! Nu måste jag skaffa den grövre metalltråden, den tunna har jag redan. Sedan ska jag minsann prova. Vill ju ha en prinsesskrona :D

http://ninajohangarden.blogg.se

 
Gunnel

Gunnel

20 augusti 2007 23:52

dessa kronor är väldigt vackra! Och din nya sida är helt ok! tack för gulliga kommentarer hos mig!

http://gunnelsvensson.blogspot.com

 
elle

elle

21 augusti 2007 09:19

Helt underbar Din krona ... Lavendel sirap låter inte dumt de´heller .. och jag handlade spets igår jag också men bara en enkel sak för att ha till mina hjärtan .-.. men såg en underbar sået i guld , den fanns också i silver .. köpte den inte .. tyckte den var för dyr 44:-/m men jag går nog tillbaka o köper en bit av denna spets iallafall ... Ha det gott.. kram!

http://mandelina.blogspot.com

 
Johanna

Johanna

21 augusti 2007 09:51

Lavendelsirap låter ju jättetrevligt. Undrar hur man gör det....

http://johannadesign.blogspot.com

 
Johanna

Johanna

21 augusti 2007 09:56

En liten fråga. När du gör tavlor där du har riktiga foton i är det sådana foton du har fått utsrkivna hos ett fotolabb eller har du skrivit ut dem på datorn själv? Jag ska göra en bröllopspresent till en kompis där jag ska måla och använda mig av spets, mina pärlsmycken och foton från bröllopet. Funderar på om man ska införskaffa sådana fotopapper så man kan fixera bilden på ett tyg. Det blir en liten mildare effekt än ett skarpt foto. Har du någon erfarenhet från det?

http://johannadesign.blogspot.com

 
Ingen bild

Gerda-Thyra

21 augusti 2007 11:06

Helga: Jag har bakat lavendelskorpor, de är faktiskt jättegoda...!

Hannele: Jag kan tänka mig att hos Hannu fattas det ingenting!

Nina: Visa när du är klar!

Gunnel: Hur mår kisse nu?

Elle: Spetsen med knapparna kostade 80 kronor/meter!!! Jag köpte bara 50 cm...

Johanna: Till mina textila collage har jag använt mig av transferpapper och strykit på vanligt bomullstyg. Går alldeles utmärkt!
Glöm bara inte att vända bilden i datorn först, speciellt viktigt om det är text på bilden!

 
Clara

Clara

21 augusti 2007 12:32

Så generöst av dig gerda-Thyra....ska faktiskt prova....jag är inte så förtjust i pynt annars men dessa är superläckra!!!
Men sicken jäkla otur att ditt galleri havererat...sånt jobb som du lagt ner...vad kan det bero på?! Tack för ditt tips om vykortsmakarna :=) Sist men inte minst....lavendel i alla dess former...kan aldrig vara fel..testa och återkom med smakutlåtande!!! En stor kram till dig och din lilla katt.....hälsa Änglaströsslet att jag skrivit i hennes gästbok, där kom jag in :=) ge henne en sån där lavendeldrink så hon piggnar till för hon var lite trött i sitt sista inlägg!!!! KRRRRAAAMMMMM

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
Ingen bild

Clara igen...

21 augusti 2007 13:06

En fantastiskt bra beskrivnig...det här får du gärna göra fler ggr!!! Du är som skapt för att undervisa....cyklar och köper najtråd nu!!! Tjingeling!!!!

 
jeanette

jeanette

21 augusti 2007 13:11

Oj,oj,oj nu måste jag upp till bevis. Nina och jag får väl köra kungakrona rally och visa upp våra alster sedan. Tack för en jättebra beskrivning. Brinner av längtan efter att få testa men hinner inte före helgen....suck! Vill vara ledig jämt!

Kram
PS Nya sajten var hur fin som helst!

http://jeanetteshandmadestuff.blogspot.com

 
Ingen bild

Gerda-Thyra

21 augusti 2007 15:36

Clara: Tycker du att jag är generös...? Fniss... en kungakrona är så pass jobbig, och tar ganska lång tid att göra, så det är nog ingen människa som skulle vara beredd att betala det hutlösa pris som i alla fall JAG skulle vilja ha för att tillverka en sådan för försäljning!! Det här är nog en typisk grej som var och en gör till sig själv eller som present till någon, tror jag!
Kul att du tyckte att beskrivningen ser ut att funka! Lycka till med krontillverkningen! Du måste lova att visa resultatet!

Jeanette: Ja, nu får du upp till bevis! Om du brinner av längtan efter att testa, så brinner jag av längtan över att få se ditt färdiga resultat!
Lycka till!

 
birgif

birgif

21 augusti 2007 19:55

En sådan läcker krona, och vad generöst av dej att beskriva hur den ska göras. Blev verkligen sugen på att försöka, hoppas jag inte trasslar in mina fingrar bara. Det får bli ett ytterligare projekt, som jag lägger på hög.

http://fridtid.blogspot.com

 
Jeanette

Jeanette

22 augusti 2007 11:46

Kunde inte bärga mig utan var tvungen att testa kungakronan trots att jag hade fel och för lite ståltråd hemma. Det var en jättebra beskrivning och lätt att följa. Resultatet ser du på min blogg. Inte så fin som din - men övning ger förhoppningsvis färdighet :-) Kunde inte vira så tätt med tråden eftersom jag inte hade tillräckligt med tråd. Men ska köpa på mig till helgen .... och då ska det viras!

Stort tack för att du tog dig tid med beskrivningen.

Kram

http://jeanetteshandmadestuff.blogspot.se

 
Hannele

Hannele

22 augusti 2007 13:28

Fin bild på fina kronor. Lavendelsirap, aldrig hört talas om, låter spännande, anis-smak gillar jag (både i bröd och dricka :)

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Jeanette

Jeanette

22 augusti 2007 15:30

Som tack för att du lade ner så mycket arbete på en steg för steg lektion så har jag lämnat en liten utmärkelse inne hos mig...Kram

http://jeanetteshandmadestuff.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gt - 31 december 2007 10:52

  ... OCH EN ÖNSKAN OCH FÖRHOPPNING ATT 2008 SKA FÖRA MED SIG MÅNGA SPÄNNANDE OCH ROLIGA STUNDER FÖR OSS ALLA!   HOPPAS ATT NI FÅR EN RIKTIGT TREVLIG NYÅRSAFTON   SÅ HÖRS VI NÄSTA ÅR IGEN!   Men då "flyttar jag över" bloggen till   GERDA-THYR...

Av gt - 26 december 2007 11:19

  ....hoppas att ni alla har haft det bra och att ni är mätta och belåtna... har fått de klappar ni önskade er och att julefriden infann sig!   Hos oss är det så där lite "efter-jul-avdankat" som det alltid brukar bli...     Findus ligger mest och v...

Av gt - 23 december 2007 10:48

    ...ÖNSKAR JAG ER, ALLA MINA BLOGGVÄNNER !  

Av gt - 19 december 2007 09:33

  ... av att få ett litet paket i brevlådan, helt hux flux bara!   Igår damp det ner, en liten oväntad julklapp till mig, på hallgolvet! Jag blev så nyfiken så jag kunde knappt sansa mig innan jag fick upp kuvertet!   Där inne i kuvertet låg en söt g...

Av gt - 14 december 2007 14:48

  ...i TV igår...i programmet Carin 21:30... med Kishti som den vackra skönsjungande Lucian...!   Men jag tror nog att stackars Kishti var väldigt lättad när hon fick hjälp med att äntligen ta av sig luciakronan! Den ÄR tung och hon fick märken i pa...

Ovido - Quiz & Flashcards