G

Alla inlägg den 23 mars 2007

Av gt - 23 mars 2007 13:17

säger att jag har namnsdag idag.... och då är jag väl inte dummare än att jag tar tillfället i akt och gratulerar mig själv med vackra blommor...!
Köpte Papegojtulpaner och ett litet knippe Liljekonvalj som jag planterade i min ängla-kruka.

Det är Gerda som har namnsdag.
Gerda var min farmor, en oerhört stark och handlingskraftig kvinna som tidigt blev änka, redan i mitten på 30-talet, och som då ensam fick ordna både ekonomiskt och praktiskt för sig själv, och min pappa, som då bara var en liten bebis.
Hon lyckades med bravur, och blev så småningom "högsta hönset", alltså Husmor på skolbespisningen, på en skola i ett litet brukssamhälle vid kusten, i Västerbotten. Där styrde hon och ställde ända till hon gick i pension i slutet på 60-talet.
Hon bodde i ett litet hus, invid en park, med utsikt över kyrkan och den vilda porlande älven utanför.. jättevackert!
Jag älskade att vara hos min farmor när jag var liten! Det var så spännande, jag fick sådan frihet och det gjorde ingenting att jag stökade ner... och jag fick 100% av hennes tid...!
Hon dog i slutet på 80-talet och jag saknar henne fortfarande. Men jag är glad att hon fick uppleva att bli morfarsmor, och lära känna mina två älsta barn. Hon var stolt som en tupp, och tyckte att pojkarna var det finaste som fanns...!

Ovido - Quiz & Flashcards